Powerpack — sinds 1963 marktleider in de productie van afval- en PMD-zakken

Over ons

Powerpack is de toonaangevende Belgische producent en leverancier van afvalzakken, PMD-zakken en biodegradeerbare/composteerbare afvalzakken. We richten ons daarbij onder meer op gemeenten, steden en intercommunales. Het marktaandeel van Powerpack bedraagt + 70% in Vlaanderen. Grote retailers maken eveneens deel uit van zijn portfolio.

Naast de productie van afvalzakken bevat de productenportfolio van Powerpack een belangrijke productgroep "Industrie". Krimpfolies, (pallet)hoezen, vellen op rol, steigerfolie en krimpfolie, worden rechtstreeks aan zijn industriële klanten en groothandelaren geleverd.

Productie

In Beerse hebben we een eigen productiecapaciteit van ongeveer 6.000 ton per jaar. Extra productiecapaciteit is beschikbaar in Oost-Europa en Azië. Deze mix stelt ons in staat om altijd de beste prijs-kwaliteitverhouding te garanderen, gecombineerd met flexibele leveringen aan onze klanten. Sinds begin 2017 is Powerpack een eigen R&D-project gestart voor de ontwikkeling en productie van biologisch afbreekbare en composteerbare grondstoffen. Het gecertificeerde assortiment biobased en composteerbare grondstoffen van Powerpack 2018 zijn beschikbaar onder de naam Ecolene, die we verkopen aan Europese convertors. Het eigen merk Powerpack " Degralia " wordt geproduceerd op basis van Ecolene.

Onze producten

Onze certificaten

Bij Powerpack werken we hard om aan alle technische eisen te voldoen. Zodat we onze producten voortdurend verbeteren en steeds milieuvriendelijker maken. Hierbij vindt u onze certificaten.

Waar vindt u ons?

Powerpack nv is gevestigd in het Belgische Beerse, op ongeveer 40 km van zowel de haven van Antwerpen als de stad Antwerpen. Dankzij deze centrale ligging profiteert Powerpack volledig van de handelsroutes naar Duitsland, Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Het terrein in Beerse omvat onder meer ca. 49.000 m² grond, een fabriek van +/- 15.000 m² en 5.000 m² opslagruimte.

Contacteer ons

Geschiedenis

De geschiedenis van Powerpack nv gaat terug tot in 1963, toen de familie Heijmeyer in Beerse (B) begon met de productie van algemene PE-verpakkingen. Fardem nv werd geboren en groeide uit tot een toonaangevende internationale producent. Na een management buy-out in het midden van de jaren negentig werd Fardem nv omgedoopt tot Fardis nv en noteerde het zelfs enige tijd op de beurs van Brussel. Het was het begin van een snelle expansie met veel overnames tot gevolg. De Nicoba-groep, onder leiding van de heer Rudi Borré, nam in 2003 de activa over, en creëerde zo een nieuw bedrijf: Powerpack nv. Op 1 mei 2016 werd Powerpack nv overgenomen door ondernemer Willem Van den Berghe . Een nieuw bedrijfsmodel met focus op duurzaamheid en innovatie werd op dat moment geïmplementeerd.